Isnin, 23 November 2009

Penyediaan Hazelnut Ball

Cara Penyediaan:

  1. Gaulkan butter, shortening dan gula sehingga lembut.
  2. Masukkan telur dan vanilla dan gaulkan lagi.
  3. Masukkan badam dan tepung dan gaulkan lagi.
  4. Buatkan sapeti bentuk bebola kecil dan susunkan dalam loyang
  5. Panaskan oven pada suhu 170'C selama 10 minit
  6. Bakar dalam suhu selama 20 minit atau masak. Sejukkan dalam loyang.
  7. Cairkan coklat putih cara double boiler dan celupkan biskut.
  8. Masukkan biskut dalam paper cup.
  9. Hiaslah mengikut suka hati.
  10. Tunggu sampai biskut sejuk betui baru masukkan dalam bekas kedap udara

    CREAM COKLAT PUTIH:
    1. Cairkan kedua-dua bahan dengan cara double boil sehingga semuanya cair.
    2. Masukkan sedikit coklat putih dalam mangkuk kecil.
    3. Celupkan biskut dan masukkan dalam paper-cup. Gunakan penyepit kecil.
    4. Hiaskan dgn candy merah dan biarkan beku.
    5. Simpan dalam bekas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan