Cara Penyediaan:
- Gaulkan butter, shortening dan gula sehingga lembut.
- Masukkan telur dan vanilla dan gaulkan lagi.
- Masukkan badam dan tepung dan gaulkan lagi.
- Buatkan sapeti bentuk bebola kecil dan susunkan dalam loyang
- Panaskan oven pada suhu 170'C selama 10 minit
- Bakar dalam suhu selama 20 minit atau masak. Sejukkan dalam loyang.
- Cairkan coklat putih cara double boiler dan celupkan biskut.
- Masukkan biskut dalam paper cup.
- Hiaslah mengikut suka hati.
- Tunggu sampai biskut sejuk betui baru masukkan dalam bekas kedap udara
CREAM COKLAT PUTIH:
1. Cairkan kedua-dua bahan dengan cara double boil sehingga semuanya cair.
2. Masukkan sedikit coklat putih dalam mangkuk kecil.
3. Celupkan biskut dan masukkan dalam paper-cup. Gunakan penyepit kecil.
4. Hiaskan dgn candy merah dan biarkan beku.
5. Simpan dalam bekas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan